Aprašymas
UNIVERSALIOS vyno mielės SC
Tinka gaminant baltuosius ir raudonuosius vynus iš įvairių uogų ir vaisių.
Ypač tinka gaminant saldžiuosius vynus.
Sudedamosios dalys: sausos mielės Saccharomyces cerevisiae.
Grynasis kiekis: 10 g.
Laikyti: sausoje vietoje
Vartojimo būdas:
Vyno mieles išmaišyti 300 ml. virinto ir atšaldyto iki 22-30°C vandens, įdėti puse arbatinio šaukštelio cukraus ir leisti pastovėti 30 min.
Dar kartą išmaišyti ir supilti į rauginimo indą su misa.
Temperatūrų skirtumas tarp paruoštų mielių ir misos neturėtų viršyti 10°C.
Rūgimas prasideda maždaug po 10 val.
DĖMESIO: Prie aukštesnės nei 38°C mielės sudega.
Alkoholio tolerancija: 13%.
Pakelio kiekio užtenka 30 l vyno.
Fermentacijos temperatūra: 18 - 32°C.