Aprašymas
Svogūnai valgomi EXHIBITION H.
Labai dideli, ypač gero, saldaus ir švelnaus skonio, sultingi olandų firmos Bejo Zaden salotiniai svogūnai, skirti šviežiam vartojimui bei šaldymui.
Vegetacijos laikotarpis 120-160 dienų.
Ropelės pailgai ovalios, storais kakleliais, šviesiai geltonos spalvos.
Užauga iki 360-600 g svorio, auginant ilgiau - net iki 1 kg.
Dėl ilgo vegetacinio laikotarpio svogūnus patartina auginti sodinant daigais.
Veislė reikli tręšimui ir laistymui.
Visiškai subrendusius, apdžiovintus svogūnus gerai užsidariusiu kakleliu, tinkamomis sąlygomis galima išlaikyti iki 3 mėn.
Kovo mėnesio pradžioje svogūnų sėklos sėjamos daigyklose į 1-1,5 cm gylį.
Pasirodžius pirmiesiems daigeliams galite patręšti mineralinėmis trąšomis.
Tinkami sodinti daigai, turintys 3-4 laiškus, užauga per 50-60 dienų.
Likus savaitei iki sodinimo lauke, daigai grūdinami, kad greičiau prigytų ir sparčiau augtų.
Prieš sodinimą laiškai trumpinami iki 10-15 cm ilgio, šiek tiek patrumpinkite ir šakneles, kad neužsilenktų sodinant.
Sodinti į lauką reikėtų balandžio mėn. pabaigoje - gegužės mėn. pradžioje.
Norint užauginti labai dideles ropeles daigus sodinkite 25x25 cm atstumais.
Sėklų kiekis: 100 sėklų.
Veislės tipas (veislė ar hibridas): veislė.
Sėklų apdorojimas: beicuotos.
Veislės ankstyvumas: vėlyva.