Aprašymas
Dygliuotasis ožerškis AMBER SWEET GOJI.
Išskirtinė nauja veislė, duodanti unikalios geltonos gintaro spalvos vaisius, didesnius ir saldesnius nei vidutinis rūšies.
Goji uogos šimtmečius buvo naudojamos tradicinėje kinų, korėjiečių, japonų ir tibetiečių medicinos mene.
Neįprastos, geltonos gintaro spalvos vaisiai, valgomi ir skanūs, saldūs, be kartaus poskonio, paprastai žinomi kaip Goiji uogos.
Noksta rugpjūčio-spalio mėnesiais.
Visiškai sunokusius galima valgyti šviežius arba džiovintus. Jų galima dėti į įvairius patiekalus ar gėrimus pvz. arbatas.
Su 2500 mg vitamino C 100 g jie užima trečią vietą vitamino C turtingų augalų sąraše. Juose taip pat gausu vitamino B ir vitamino E bei mikroelementų: cinko, geležies, vario, kalcio, germano, seleno ir fosforo. Goji uogose yra 21 mineralas ir 19 aminorūgščių, būtinų mūsų sveikatai.
Vaisiai prasideda 2-3 metais po pasodinimo.
Žiedai smulkūs, 0,7-2 cm skersmens, tamsiai rusvai smėlio spalvos, pražysta birželio-rugpjūčio mėn. Lapai žali.
Vidutinis augimas iki 2-2,5 m aukščio, metinis augimo tempas 0,5-1 m.
Mėgsta saulėtas vietas, nereiklus, atsparus šalčiui.
Prieš sodinimą augalo vazoną panardinkite į vandenį 10-30 min. Įdėkite augalą į 40x40x40 cm duobutę su 10 cm sluoksniu gerai perpuvusio mėšlo arba komposto, 0,5-1 cm giliau nei buvo anksčiau. Užberkite derlingu dirvožemiu.
Sodinkite bent 30 cm atstumu nuo sienų ar kitų augalų.
*sodinuko aukštis apie 80 cm.